Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία
ISBN: 978-960-591-173-7
Ημερ. Έκδοσης: 07/07/2020
Εκδόση: ΜΕΛΑΝΙ
Σελίδες: 176
Τιμή: 13,00€  
Παραγγελία

 Από τη στιγμή που αποδείχτηκε πως η μουσική χαρίζει γενναιόδωρα πειθαρχία στον χρόνο και ουσία στην ίδια τη σιωπή, το ντύσιμό της με λέξεις φαντάζει ως παράτολμη ιδέα. Γιατί απειλείται να χάσει εύκολα τον προσανατολισμό της και να παρασύρει σε μαρασμό τις λέξεις και σε ευτελισμό την τέχνη των ήχων. Θα έλεγα πως δεν υπάρχει κάτι πιο αληθινό από τούτο.

Δέκα τρία διηγήματα, όμοια με περιπάτους σε μονοπάτια δύσβατα. Η μουσική συνοδεύει τα βήματα όσων αντιστέκονται στο παράλογο, αυτών που διαμαρτύρονται για τα κακώς κείμενα ή εκείνων που υποκύπτουν στη μοίρα τους. Οι ήχοι λειτουργούν άλλοτε ως υπόκρουση να ζωντανέψουν θύμησες, και άλλοτε ως λάιτ μοτίβ να υπογραμμίσουν τις εξελίξεις. Και παράλληλα τρεις μονόλογοι, όμοιοι με σπαράγματα ψυχής.

  

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Νίκος Μαρκέας γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και εργάστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων για περισσότερο από τριάντα χρόνια. Το συγγραφικό του έργο είναι πλούσιο με αναρίθμητα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, μεταφράσεις ξενόγλωσσων συγγραμμάτων, συμμετοχή στη συγγραφή ιατρικών βιβλίων της ειδικότητάς του, εκδόσεις μονογραφιών και δοκιμίων. Στον λογοτεχνικό χώρο πρωτοεμφανίστηκε με μια σειρά διηγημάτων, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Πανδώρα.

 

 

 


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ