Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία
ISBN: 978-960-591-137-9
Ημερ. Έκδοσης: 21/03/2019
Εκδόση: ΜΕΛΑΝΙ
Σελίδες: 74
Τιμή: 10,00€  
Παραγγελία

 

Στην πρώτη της συλλογή διηγημάτων η διακεκριμένη ποιήτρια Κατερίνα Ηλιοπούλου,  συναντά τις αμυχές και τις χίμαιρες των ανθρώπινων σχέσεων, έτσι όπως αποτυπώνονται στην κινούμενη άμμο των φευγαλέων συναντήσεων. Οκτώ αφηγηματικά θραύσματα υδραργυρικής γραφής που παρατίθενται, ως σημειώματα προσωπικού ημερολογίου.

    Η συγγραφέας κατευθύνει την αφήγηση της προς την πολλαπλότητα των σημάνσεων της καθημερινότητας. Όπως ακριβώς πράττει και η ποίηση. Με το βλέμμα της ακτινογραφεί συμπεριφορές και ψυχικές διαδρομές, αναδιαμορφώνοντας συνεχώς την λογοτεχνική πραγματικότητα. Τα διηγήματα μέσω της γλωσσικής επεξεργασίας, επινοούν αφηγηματικά μονοπάτια που αλλιώς δεν θα υπήρχαν. Μέσα από αυτή τη μυθοπλαστική διεύρυνση η επιθυμία συνταράσσεται και η αυτογνωσία της γραφής δημιουργεί νέες μεταφορές. Μια οξυδερκής συλλογή διηγημάτων γραμμένη με παραστατικό-τητα, γενναιοδωρία και παιγνιώδη διάθεση, που ξανασχη-ματίζει τον αέναο κύκλο: αγωνία-ηδονή-διαφυγή.   

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Κατερίνα Ηλιοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Δημοσιεύει ποιήματα και κείμενα για την ποίηση από το 2001. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία ποίησης από τις εκδόσεις Μελάνι με πιο πρόσφατο το Μια φορά κάθε τοπίο και ολότελα (2015), ένα βιβλίο με ποίηση και φωτογραφία σε συνεργασία με τον Γιάννη Ισιδώρου (Gestus, 2014, εκδ. ΦΡΜΚ) και ένα βιβλίο με δοκίμια για την ποίηση Μια συζήτηση για την ποίηση τώρα (συλλογικό, 2018, εκδ. ΦΡΜΚ). Έχει μεταφράσει δύο βιβλία με ποίηση της Σύλβια Πλαθ ('Αριελ, Μελάνι 2012 και Σύλβια Πλαθ, Ποιήματα, Κέδρος 2003) και μια ανθολογία με ποίηση του Γουόλτ Γουίτμαν (Φύλλα Χλόης, Κέδρος υπό έκδοση) σε συνεργασία με την Ελένη Ηλιοπούλου. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ ποίησης, ενώ ποιήματά της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν συμπεριληφθεί σε περιοδικά και ανθολογίες. Το πρώτο της βιβλίο, Ο κύριος Ταυ (βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα περιοδικού Διαβάζω), έχει εκδοθεί στα Γαλλικά, τα Τουρκικά και τα Ιταλικά. Από το 2008 συνεπιμελείται την ιστοσελίδα greekpoetrynow, ενώ από το 2013 διευθύνει το εξαμηνιαίο περιοδικό ΦΡΜΚ, για την ποίηση, την ποιητική και τα εικαστικά.

www.iliopoulou.wordpress.com


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ