Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Θέατρο
ISBN: 978-960-591-104-1
Ημερ. Έκδοσης: 09/02/2018
Εκδόση: ΜΕΛΑΝΙ
Σελίδες: 80
Τιμή: 7,00€  
Παραγγελία

 Μια εξάχρονη που υποκλίνεται σ’ ένα αβγό, η λατρεία ενός τρελού για μια παλιά φωτογραφία, ένας πατέρας που λέει όχι, το αυτόματο της Μαρίας Αντουανέτας, η πτώση στον παγωμένο Ρήνο, ένα μοιρασμένο ημερολόγιο, οκτώ τέκνα – ένα για κάθε νότα μιας οκτάβας, δυο καρδιές που γίνονται δάχτυλα. Ένα σύγχρονο μετα-ρομαντικό κείμενο που κινεί τα νήματα της συμβίωσης ενός ιστορικού ζεύγους και ζυγίζει το μίγμα φθόνου και λατρείας ανάμεσα σε δύο ομότεχνους. Μπορεί μια μαριονέτα να ξεπεράσει τον δημιουργό της; Πώς ξεκουρδίζεται η μηχανή μιας ιδιοφυΐας; Ποιος κινεί τα νήματα της ανθρώπινης δημιουργικότητας;

Η περίπτωση της Κλάρα Σούμαν είναι αποκαλυπτική. Ένα κορίτσι-θαύμα που εξελίχθηκε σε αστέρι της πιανιστικής τέχνης· μια λαμπρή εξαίρεση, σε μια εποχή όπου η γυναίκα-καλλιτέχνης ήταν είδος σπάνιο. Το έργο Κλάρα Σούμαν: τα χαρισματικά πρόσωπα μιας υπερμαριονέτας της Μαρίας Γιαγιάννου είναι μια διακεκομμένη σεάνς επικοινωνίας με τα μεγάλα πνεύματα· της πιανίστριας Κλάρα Σούμαν και του συνθέτη Ρόμπερτ Σούμαν. Δύο παράλληλοι μονόλογοι διάστικτοι με ψιθύρους από τον Κλάιστ, τον Χόφμαν, τον Καμίσο, συλλαμβάνουν την ατμόσφαιρα του Ρομαντισμού για να την μετατοπίσουν γλωσσικά και τονικά σε ένα νέο συγκείμενο.

 

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Μαρία Γιαγιάννου σπούδασε Επικοινωνία & ΜΜΕ, Πολιτιστική Διαχείριση και Φιλοσοφία της Τέχνης. Ασχολείται με την επιμέλεια εικαστικών εκθέσεων, μουσικών βιβλιοπαρουσιάσεων και παραδίδει σεμινάρια με θέμα τον οπτικό πολιτισμό. Έχει εκδώσει οκτώ βιβλία: δύο πεζογραφήματα, τρία θεατρικά έργα, δύο αισθητικά δοκίμια και μία συλλογή πεζοποιημάτων. Στη σκηνή έχουν ανέβει τα θεατρικά της έργα: Εκτός Εαυτού (2013-14: Θέατρο Νέου Κόσμου/Camp/ Νομισματικό Μουσείο & 2010: Θέατρο Συν κάτι), Μιούζικαλ τσέπης (2009-10: 41 Street), Κάλλας: Εκποίηση (απόσπασμα από συλλογικό, παράσταση Woman, 2014: Θέατρο Τέχνης), 'Ανγκρια: η Τρίτη ευκαιρία (Φεστιβάλ Αναλογίου, Θέατρο Τέχνης 2016).

 


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ