Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Ελληνική ποίηση
Ημερ. Έκδοσης: 02/02/2018
Εκδόση: ΜΕΛΑΝΙ
Σελίδες: 74
Τιμή: 8,50€  
Παραγγελία

 

«… Η Σοφία Σακελλαρίου μπορεί και απαρτίζει πολιτικά, πολιτικότατα ποιήματα χωρίς να χρειάζεται τον τόνο της κραυγής, του αναθέματος ή πάλι του δημοκοπικού δοξολογήματος. Χωρίς τη συνήθη ρητορική δηλαδή. Και με τα αισθήματά της υποταγμένα στην ποίηση και στο σκοπό της, ώστε να μην την πνίγουν. Είναι στιγμές −ιδίως όταν η αναψηλάφηση της μνήμης αποκαλύπτει απανωτά κοιτάσματα πίκρας− που νιώθεις τις λέξεις βαριά φαρμακωμένες να εξαπολύονται σαν να ΄ναι η καθεμιά τους ένα διψασμένο μαχαίρι. Πώς το μαχαίρι μετασχηματίζεται σε χάδι, αυτό είναι το μικρό θαύμα της ποίησης…»

                                                                               ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ

 

«… Η σκέψη της ποιήτριας είναι οξύτατη, η έκφρασή της αιχμηρή, η οπτική της στα φαινόμενα ιδιαίτερη. Απήλαυσα, επίσης, την ατμόσφαιρα την οποία η ποιήτρια καλλιεργεί, χαρακτηριστικό της οποίας είναι ένα αδιόρατο αίσθημα στην αναστόμωση της τραγικότητας, της ειρωνείας και της ματαιότητας…»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

 

« … Η Σακελλαρίου συνδυάζοντας τη σύντομη μορφή και τη μακρόπνοη ανάπτυξη, τον χαμηλόφωνο τόνο και τη λυρική ένταση, προσφέρει ένα ενιαίο έργο που κερδίζει το στοίχημα με το χρόνο…»

 ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Σοφία Σακελλαρίου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και ζει. Εργάστηκε είκοσι χρόνια ως δημοσιογράφος. Από το 2005 ασχολείται αποκλειστικά με τη διόρθωση και την επιμέλεια βιβλίων. Το 2015 εξέδωσε την πρώτη ποιητική συλλογή της, με τον τίτλο Φωτογραφίες και το 2016 τη δεύτερη, με τον τίτλο Ζωογραφίες, αμφότερες στις εκδόσεις Μελάνι. Η παρούσα, με τον τίτλο «Υπάρχει γράμμα για μένα;», έκδοση του 2018, είναι η τρίτη ποιητική συλλογή της.

(site: sofiasakellariou.com)

 


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ