Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία
ISBN: 978-960-591-067-9
Ημερ. Έκδοσης: 20/10/2017
Εκδόση: ΜΕΛΑΝΙ
Σελίδες: 80
Τιμή: 9,50€  
Παραγγελία

 

Σήμερα διάβασα την παλάμη του Βίτολντ. Ο δείκτης μου, σαν έμπειρο μοιρογνωμόνιο, ακολούθησε τα χαραγμένα ρυάκια της παλάμης του: τη γραμμή της ζωής, τη γραμμή της τύχης, τη γραμμή της καρδιάς. Αν και αρνείται να το ομολογήσει, ο Βίτολντ αναρριγούσε, τα μάτια του, αεικίνητα σαν φλογίτσες στον άνεμο, προσπαθούσαν να διαβάσουν τι διαβάζω. Νομίζει πως μπορώ να σπάσω τον κώδικα της μοίρας του. Αυτοί οι πήλινοι δίσκοι, οι παλάμες μας, μου είχε πει κάποια στιγμή, είν’ ό,τι μας χωρίζει από τα ζώα, είν’ ό,τι μας κρατάει στον πολιτισμό.

 

***

 

Οι ήρωες και οι τόποι στον 'Αγριο Έρωτα συγκροτούν μια παγκόσμια ανθρωπογεωγραφία της σύγχρονης ζωής. Από την Κίνα μέχρι τη Χιλή κι από τη Λιβερία μέχρι τη Βουδαπέστη, ο συγγραφέας καταγράφει αφηγήσεις μιας πραγματικότητας που πάλλεται από την οικονομική, την πολιτική και την συναισθηματική κινητικότητα. Αυτό που παραμένει σταθερό, από σελίδα σε σελίδα, είναι ο ανυποχώρητος ανθρωπισμός του βλέμματος, η μαχητική διεκδίκηση της επόμενης μέρας.

 

 

 

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

 

 O Ζαφείρης Νικήτας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Σπούδασε Νομική και Θέατρο στο Α.Π.Θ. Έκανε μεταπτυχιακό στην ιστορία, τη φιλοσοφία και κοινωνιολογία του δικαίου, καθώς και μεταπτυχιακό στην παραστασιολογία και δραματολογία θεάτρου. Υπό εξέλιξη βρίσκεται η διδακτορική διατριβή του στον κλάδο της θεατρολογίας. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές Πισώπλατος ουρανός, Γαβριηλίδης 2010 και Τα νερά του μετανάστη, Μελάνι 2015.

 


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ