Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Φιλοσοφία
ISBN: 978-960-591-032-7
Ημερ. Έκδοσης: 05/01/2016
Εκδόση: ΜΕΛΑΝΙ
Σελίδες: 184
Πρόλογος: Μάριος Π. Μπέγζος
Τιμή: 12,00€  
Παραγγελία

 [...] Το  βιβλίο του ιατροφιλόσοφου Νίκου Φωτιάδη με τίτλο Ενας κύκλος κλείνει – Διάλογος με τον εαυτό μου που αξίζει να διαβαστεί ακριβώς διότι είναι φιλοσοφικό και μάλιστα πάρα πολύ άξιο και αντάξιο του τίμιου ονόματος της φιλοσοφίας.

Εύστοχα  ο Νίκος Φωτιάδης υποτιτλοφορεί το πόνημά του «Διάλογος με τον εαυτό μου» συστοιχώντας στην πεμπτουσία του φιλοσόφου λόγου που είναι διαλογικός. Δεν πρόκειται για μονόλογο με τον εαυτό του, αλλά για διάλογο, επειδή ο 'Αλλος της συνομιλίας του αντικρούει το Εγώ του ομιλητή μας κι έτσι από τον αντίλογο προκύπτει ο διάλογος αντί για τον μονόλογο. Με αυτόν τον τρόπο τελεσιουργείται ο λόγος στην ελληνική φιλοσοφική αυθεντικότητά του.

Ο συγγραφέας μας κλείνει το έργο του δηλώνοντας απλά και ταπεινά, σεμνά και σοβαρά, χωρίς σοβαροφάνεια και δίχως ταπεινολογία, έτσι καθαρά κι ειλικρινά: «Χαίρομαι γιατί στην πλειονότητα των πράξεών μου στη ζωή ακολούθησα το σωκρατικό ‘μηδαμώς αδικείν’».[...]

ΜΑΡΙΟΣ Π. ΜΠΕΓΖΟΣ

 

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ορεινό Σητείας της Κρήτης. Ένα πανέμορφο ορεινό χωριό που σίγουρα επηρέασε σημαντικά την ψυχοσωματική του διάπλαση, όπως λέει και ο ίδιος. Σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο Αθη-νών. Ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική Χειρουργική και έκανε μετεκπαί-δευση στη Γερμανία. Εργάστηκε για σαράντα σχεδόν χρόνια στην Αθήνα σε νοσοκομεία και κλινικές. Το μεγάλο και ανεξάντλητο ενδιαφέρον του εστιάζεται σε ταξίδια ανά τον κόσμο κυρίως με αυτοκίνητο. Ο ίδιος λέει συχνά «η τελευταία μου επιθυμία είναι να έχω μια προειδοποίηση από το “Θεό” ένα χρόνο πριν κλείσω αυτόν τον κύκλο της ζωής για να μπω σε ένα αυτοκίνητο και οδηγώντας ανά τον κόσμο να παραδοθώ όπου έρθει η ώρα πολίτης του κόσμου με ελληνική καταγωγή». Από τα μαθητικά χρόνια τον περιτριγύριζε η επιθυμία της γραφής που ικανοποιούσε πότε, πότε. Στη “ανεργία του συνταξιούχου” όπως γράφει μάζεψε τα σκόρπια γραφτά τα χρησιμοποίησε προσάναμμα και έχει εκδώσει: Μια ποιητική συλλογή με τίτλο Ατέλειωτο ταξίδι, ένα δοκίμιο με τίτλο  Συμφιλίωση, Αποδοχή, Αναμονή από τις εκδόσεις Λεβάντες. Μια ποιητική συλλογή με τίτλο Η μοναξιά του πλήθους και το παρόν πόνημα  Ένας κύκλος κλείνει -  Διάλογος με τον εαυτό μου από τις εκδόσεις Μελάνι.


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ