Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία
ISBN: 978-960-591-035-8
Ημερ. Έκδοσης: 08/07/2016
Σελίδες: 220
Τιμή: 13,00€  
Παραγγελία

 

  Δύο γυναίκες, δύο φίλοι, δύο φόνοι και μια αυτοκτονία  στο κατώφλι της ελληνικής χρεοκοπίας, το καλοκαίρι του 2009.

Ο Κώστας Ρωμανός είναι αποτυχημένος επαγγελματικά,  μοιάζει σχεδόν ακίνητος. Δίνει την αίσθηση ενός κυνικού ατόμου, που δεν παρασύρεται. Αλλά τελικά μπλέκει χωρίς να το θέλει σε μια ιστορία διαπλοκής, έρωτα και μαύρου χρήματος.

Δίπλα του κινούνται δύο γυναίκες. Η Έλσα, η γραμματέας του, και η Τζένη, η μοιραία γυναίκα της ιστορίας, μέλος της συμμορίας. Οι ερωτικές σχέσεις του τριγώνου, επικαλύπτονται από την κίνηση του χρήματος και του εγκλήματος.

Ποιος κρύβεται πίσω από τα πτώματα;

Το τελευταίο καλοκαίρι είναι ένα σύγχρονο νουάρ, που αποκαλύπτει το έγκλημα, αλλά και τις ερωτικές επιθυμίες ενός mainstream κόσμου, το έγκλημα δηλαδή στη βασική του πηγή, όχι στις περιθωριακές εκφάνσεις.

Η πλοκή αναπτύσσεται σε γνωστά κοσμικά αθηναϊκά στέκια, στο Πήλιο και το Παρίσι, μέσα στη λαμπερή ατμόσφαιρα ενός κόσμου χωρίς ηθικές αναστολές, σε μια Αθήνα που ζει ανέμελα, αλλά που ωστόσο αισθάνεται τα πρώτα σημάδια μιας επερχόμενης κατάρρευσης.

 

 

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Απόστολος Διαμαντής γεννήθηκε στα Καλά Νερά Βόλου το 1955. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και ιστορία στο Παρίσι. Δίδαξε Ιστορία του Νέου Ελληνισμού στα πανεπισtήμια Αθηνών και Πελοποννήσου, συνεργάστηκε με την Ελευθεροτυπία, τα περιοδικά Αντί και Madame Figaro, με το 3ο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και αρθρογραφεί στο TVXS. 'Αρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Κυκλοφορούν τα βιβλία του Αινιγματικά πρόσωπα, Εστία 2001, Τύποι εμπόρων και μορφές συνείδησης στη νεώτερη Ελλάδα, Εστία 2007, Από το σχίσμα στην ΕΕ, Πατάκης 2007, και Έθνος και θεσμοί στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, Εναλλακτικές εκδόσεις 2013.


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ