Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Κοινωνιολογία
ISBN: 978-960-591-049-5
Ημερ. Έκδοσης: 07/06/2016
Εκδόση: ΜΕΛΑΝΙ
Σελίδες: 232
Τιμή: 15,90€  
Παραγγελία

Το Απεργοδρόμιο είνα ένα έργο επιστημονικής και κοινωνικής φαντασίας, στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα που είτε έγιναν είτε πρόκειται να συμβούν. Ένα σύνολο διακεκριμένων επιστημόνων, 29 κατασκευαστών πλυντηρίων, πολιτικών, χαρτοριχτρών, μέντιουμ, μάγων και άλλων συναφών επαγγελμάτων συνεργάστηκαν για να καταγράψουν και να διαδώσουν στις γενιές του μέλλοντος τη γέννηση και την εξέλιξη του φαινομένου του Απεργοδρομίου. Πρόκειται για ένα αλληγορικό επιστημονικό βιβλίο που στηρίζεται σε γεγονότα του μακρινού παρελθόντος όπως καταγράφηκαν από τους ιστορικούς και τη συλλογική μνήμη.

 

                                       ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Τι είμαι τελικά;

Οι γονείς μου ανήκαν στη γενιά του Πολυτεχνείου. Είχαν έρθει με τους γονείς τους, τους παππούδες μου, ως οικονομικοί μετανάστες στην Αθήνα μετά τη λήξη του Εμφυλίου. Δεν είχαν καταφέρει να πάνε στη Γερμανία Γκασταρμπάιτερ [66] όπως πολλοί από το χωριό τους. Ήταν άνθρωποι δραστήριοι, απλοί και –το πιο βασικό για την εποχή– απολιτικοί, κάτι που σήμερα πολλοί μού προσάπτουν. Ότι δηλαδή, αν και άνθρωποι φτωχοί, προτίμησαν να προκόψουν μέσα στο σύστημα παρά να ηρωοποιηθούν στις εξορίες και στον εξοστρακισμό από τα οικονομικά τεκταινόμενα της εποχής τους. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι και οι συγχωριανοί τους που πήγαν στο Βέλγιο και στη Γερμανία πρόκοψαν επίσης, ίσως λίγο πιο γρήγορα, ίσως πιο πολύ. Αποδέχομαι το γεγονός ότι πήγαν μπροστά, οι συνθήκες ήταν οι κατάλληλες, το σύγχρονο θαύμα της δεκαετίας του 1950 και του 1960 τούς οδήγησε μαζί με εκατομμύρια άλλους σε μια σχετική ευημερία, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της εποχής. «Η εργασία επιβραβεύεται και έχει αξία» μού έλεγε ο παππούς μου (άντε να του εξηγούσα σήμερα ότι «εργασία είναι η μισθωτή σκλαβιά»). Οι παππούδες μου δεν μιλούσαν ποτέ πολιτικά, ίσως από τον χρόνιο φόβο μην πουν κάτι που θα υπονομεύσει τη θέση  τους στην κοινωνία, που με τόσο μόχθο εξασφάλισαν. Δεν ήταν τότε και όλα ρόδινα. [...]

 

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964.Φοίτησε στη Γερμανική Σχολή Αθηνών. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών HBK Braunschweig 1983-89. Μεταπτυχιακές σπουδές Meisterschueler στη ίδια σχολή, 1989-90. Το 1995 ιδρύει με τον Δημήτρη Γεωργακόπουλο την CheapArt στην Αθήνα την οποία και διευθύνουν μέχρι σήμερα, διοργανώνοντας τις εκθέσεις του χώρου. Από το 1997 διδάσκει στο ΙΕΚ Κοσμήματος Mokume. To 1999 βγαίνει στην αγορά το επιτραπέζιο παιχνίδι cheapart. Το 2008 ιδρύει στην Αθήνα με τον Χαράλαμπο Δερμάτη τον καλλιτεχνικό οργανισμό και την ομώνυμη γκαλερί The Art Foundation. Από το 1995 μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία και Γερμανία.


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ