Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία
ISBN: 979-960-591-030-3
Ημερ. Έκδοσης: 21/01/2016
Εκδόση: Μελάνι
Σελίδες: 98
Τιμή: 11,00€  
Παραγγελία

  Ένας φιλόλογος της Μέσης Εκπαίδευσης, υπό την καθοδήγηση μιας μυστηριώδους κοπέλας που έρχεται από το παρελθόν, ανακαλύπτει μια απίστευτη λαθροχειρία στο παραδεδομένο κείμενο της ομηρικής Οδύσσειας: Κατοπινοί ραψωδοί έχουν διαστρεβλώσει την ιστορία της αγαπημένης «ψυχοκόρης» της Πηνελόπης, της Μελανθώς, μιας από τις δούλες που απαγχονίστηκαν επειδή συνευρίσκονταν με τους μνηστήρες.

Κινούμενη μεταξύ θρίλλερ και επιστημονικής ανακοίνωσης, η ιστορία αξιοποιεί τη νεοελληνική πολιτισμική εμπειρία / παράδοση για τη διασάφηση σκοτεινών πτυχών του ομηρικού κειμένου και παράλληλα προβαίνει σε μια ως επί το πλείστον διασκεδαστική, αν και ολίγον αποκαρδιωτική, ξενάγηση στον χώρο και την ατμόσφαιρα των επιστημονικών συνεδρίων και της νεοελληνικής πνευματικής ζωής εν γένει.

 

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

   Ο Χρίστος Δάλκος γεννήθηκε το  1951 στα Τρόπαια (πρώην Βερβίτσα)  Αρκαδίας και ζει στο Αιγάλεω.

   Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής  Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και  εργάζεται από το 1978 στην Μέση Δημόσια Εκπαίδευση. Είναι παντρεμένος  και έχει δύο παιδιά.

   Ασχολείται με θέματα γλώσσας, και  πιο ειδικά με την λεγόμενη «προ»-ελληνική και τις σχέσεις της με την  νέα ελληνική, καθώς και με την «ενδοσυγκριτική» διερεύνηση της γλώσσας.

   Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις  του σε διάφορα συνέδρια, έχει δημοσιεύσει άρθρα αναφερόμενα σε ζητήματα γλώσσας, λογοτεχνίας και  εκπαίδευσης, έχει εκδώσει ποιήματα  και διηγήματα, έχει ασχοληθει με την  διδασκαλία της γλώσσας μέσω της  μουσικής και έχει μελοποιήσει αρχαία  και νέα ελληνική ποίηση.

 


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ