Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Ελληνική ποίηση
ISBN: 978-960-591-029-7
Ημερ. Έκδοσης: 16/12/2015
Εκδόση: ΜΕΛΑΝΙ
Σελίδες: 40
Τιμή: 8,00€  
Παραγγελία

 

Ενάντια

 

Φορώντας  φύλλα                

Ως  απόδειξη  των  αισθημάτων μου

Ανατίναξα  την  πόλη

Ό,τι  απόμεινε  η  σιδερένια  πόρτα

Στον  κήπο  που  ευδοκιμείς

Και  τα  δέντρα                      

Προμαχώνες  της  σκιάς  σου

Ερωτεύομαι  τους  κορμούς

Ελπίζοντας  αιώνες

Παντρεύομαι  το  χώμα

Κομμάτι από  πλευρό

Και  ύλη  απομυζώντας

Αναβάλλομαι

 

Στη δεύτερη ποιητική συλλογή της Μαρίας Κουλούρη, Ρολόγια και άλλοι χτύποι, ο χρόνος βιώνεται ποικιλοτρόπως, προβάλλεται όμως πάντα σε μεγάλη κλίμακα: ως συνείδηση του τέλους αλλά και ως υπέρβασή του, ως μνημείωση και ανασκαφή του παρελθόντος, ως πρόπλασμα αιωνιότητας, αντοχή αλλά και εξάντληση, ως μονιμότητα και ως ελιγμός διαφυγής. Εδώ το αρχέγονο και το διαχρονικό διαπλέκονται με τη συγχρονία.

Τα ποιήματα της συλλογής κινούνται έτσι ανάμεσα στην επίγνωση της φθαρτότητας και στην εναντίωση σε αυτήν, μέσω της κατάφασης στην ύλη, τη σωματικότητα και την προσδοκία της.

 

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Μαρία Κουλούρη, γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1975 και ζει στην Αθήνα. Εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια, σύμβουλος ψυχικής υγείας και εμψυχώτρια θεατρικής ομάδας ενηλίκων με αυτισμό και νοητική υστέρηση.

Για την ποιητική της συλλογή Μουσείο άδειο (εκδ. Μελάνι), βραβεύτηκε με το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Ποιητή της  Εταιρείας  Ελλήνων  Συγγραφέων.  Επίσης ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης, καθώς και ως πρωτοεμφανιζόμενη ποιήτρια στα λογοτεχνικά βραβεία του περιοδικού Ο Αναγνώστης.

Θεατρικά της μονόπρακτα έχουν παρουσιαστεί σε μορφή θεατρικού αναλογίου, από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου της Αθήνας. Έχει γράψει το σενάριο της ταινίας μικρού μήκους Μη με λησμόνει.

 


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ