Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Ελληνική ποίηση
ISBN: 978-960-9530-73-6
Ημερ. Έκδοσης: 02/06/2014
Εκδόση: ΜΕΛΑΝΙ
Σελίδες: 64
Τιμή: 8,46€  
Παραγγελία

«Η Λίνα Στεφάνου επιδεικνύει μιαν αυξημένη προσήλωση στις αντιφάσεις, τις αυταπάτες και τις ψευδαισθήσεις της ύπαρξης… Γειωμένη στην καθημερινότητα του άγους και ό, τι αυτή συνεπάγεται,  η γραφή στοιχίζει τα αντικείμενά της με σταθερό γνώμονα την ποιητική αλήθεια. Εκείνη δηλαδή που αποτολμά τις ενδελεχέστερες αποτιμήσεις των εκφάνσεων του γίγνεσθαι»[...]. 

 

Γιώργος Βέης, για το περιοδικό (δέ)κατα

 

 

[...]«Η Λίνα Στεφάνου συλλαμβάνει κύριες πτυχές του εαυτού της και του κόσμου, για να τις καταστήσει εν συνεχεία προσιτές στον αποδέκτη - αναγνώστη, έχοντάς τες προηγουμένως περάσει μέσα από τεθλασμένους, παραμορφωτικούς, καθρέφτες, ώστε ο λόγος της να ακουστεί όσο διφορούμενος χρειάζεται για τη συσκότιση της έκτασης που καλύπτουν τα ποιήματά της, καθώς και για τη δημιουργία ηχητικών - μουσικών περισπασμών, που εμποδίζουν την απ’ ευθείας πρόσβαση στις πηγές της προσωπικής οδύνης του πάσχοντος ποιητικού υποκειμένου.

Όταν προσφέρεις μια εναλλακτική πρόταση στη ζωή υπό τις διάφορες μορφές της, είναι σαν να αντιμάχεσαι σταθερά τη ζωή, σαν να ανατρέχεις σταθερά σ’αυτή : και τούτο αποτελεί την υψηλή αποστολή που αναλαμβάνει ο ποιητής πάνω στη γη. Την αποστολή αυτή η Λίνα Στεφάνου την έφερε εις πέρας».

 

Κώστας Τραχανάς

 

 

Γυμνός αμνός

Ανασφαλής

Ανελεύθερος

Η θάλασσα αγγίζει

το γείσο του παραθύρου

σκοτεινή κι αδιαπέραστη

Ολόκληρο το σπίτι

από τα παράθυρα και κάτω

μέσα στο νερό.

Καλύτερα να ντυθούμε τώρα

Ποτέ δεν ξέρεις.

 οτέ δεν ξέρεις.

 Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Λίνα Στεφάνου γεννήθηκε στην Αθήνα.  Από το 1980 εργάζεται ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση και ραδιόφωνο. Το 2002 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο Τσάρλυαπό τις εκδόσεις Κέδρος. Από τις εκδόσεις Μελάνι έχουν εκδοθεί δύο ποιητικές συλλογές της: Στον κήπο με τις σαλαμάνδρες,  2007 και Σαν νερό στην επιφάνεια του κόσμου, 2011.


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ