Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ



Κατηγορία: Ελληνική ποίηση
ISBN: 978-960-9530-62-0
Ημερ. Έκδοσης: 05/12/2013
Εκδόση: ΜΕΛΑΝΙ
Σελίδες: 100
Τιμή: 9,95€  
Παραγγελία

Τον Ιούνιο του 1929 φτάνει στη Νέα Υόρκη, διάσημος ήδη,  ο Ισπανός ποιητής Φεδερίκο Γκαρσία Λόρκα, μένει στους  φοιτητικούς κοιτώνες του πανεπιστημίου Κολούμπια, και  γράφει τα ποιήματα που θα αποτελέσουν το βιβλίο του  Ποιητής στη Νέα Υόρκη. Τον Ιούλιο του 1968 φτάνει στον  ίδιο φοιτητικό κοιτώνα ένας δεκαεφτάχρονος Έλληνας  που, καινούργιος στην ποίηση, υπερχειλίζει από περιέργεια,
από όρεξη και όνειρα. Με τη βαλίτσα του ακόμα στο  χέρι περνάει το κατώφλι στο νησί του  Μανχάτταν από την  πόρτα που του είχε ανοίξει ο Ισπανός πριν περίπου  σαράντα χρόνια. Περνάει σε έναν χώρο μαγικό, ένα μεταβαλλόμενο τοπίο ανθρώπων, ιδεών, φαντασμαγορικών λεωφόρων και κτιρίων που εκτοξεύουν το νου στα ύψη  με την ουρανομήκη επιβλητική  τους παρουσία. Έτσι, εκεί,  στη βόρεια κορυφή του νησιού, την πολυτάραχη χρονιά  του '68, αρχίζει η προσωπική περιδιάβαση του Μανχάτταν  που φωτογραφίζεται από αυτά εδώ τα ποιήματα και πεζογραφήματα. Μια περιδιάβαση που καταλήγει με τη σημαδιακή καταστροφή των Δίδυμων Πύργων στου  νησιού τον αντίποδα. 

Ο  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Χρήστος Τσιάμης  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές  Πολύτροπο(1979), Κήπος με ρίζες  στο φεγγάρι (1996), Το αυτοκίνητο της αγάπης (2000), Μακρινός περίπατος στην Πάτρα (2007), κι ένα βιβλίο μεταφράσεων με  ποιήματα του Αμερικανού Λώρενς Φερλινγκέττι, Αυτά είναι τα ποτάμια μου (1995).
Ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη.
 


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ