Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Ελληνική ποίηση
ISBN: 978-960-9530-60-6
Ημερ. Έκδοσης: 20/11/2013
Μετάφραση: Κατερίνα Ηλιοπούλου
Σελίδες: 106
Τιμή: 9,95€  
Παραγγελία


  "Είναι δύσκολο να γράφει κανείς με πάθος και δεξιοτεχνία διατηρώντας την απλότητα και τη νηφαλιότητα. Η Αντριάνα Καλφοπούλου αναδεικνύει αυτές τις ποιότητες με τη γραφή της που καταφέρνει να εκδηλωθεί ως πράξη χαράς και κατάφασης για τη ζωή παρ' όλη την οδύνη και την περιπλοκότητα της εμπειρίας. Τα ποιήματά της διαθέτουν την ομορφιά της τελετουργίας."      
ALAN BROUGHTON


"Η ποίηση της Αντριάνας Καλφοπούλου διαπλέει τις θεματικές της εξορίας, του πολέμου, της αέναης νοσταλγίας, του πλέγματος των ιστοριών οικογένειας και τόπου. Το επίμονο βλέμμα της πάνω σε ανθρώπους και τοπία, η εκούσια παραμονή της στην "ξενιτιά, μια κατάσταση διαρκούς αποξένωσης", μας επιτρέπει να κάνουμε αυτό το ταξίδι μαζί της."     
DEBRA MARQUART


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Η Αντριάνα Καλφοπούλου γεννήθηκε στο Βιετνάμ και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Ταϊλάνδη, ενώ αργότερα η οικογένειά της μετακόμισε στο Κονένκτικατ των ΗΠΑ. Τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές στα αγγλικά, το Wild Greens (2002, υποψήφιο για βραβείο καλύτερου πρώτου βιβλίου του εκδοτικού οίκου Red Hen Press) και το Passion Maps (Red Hen Press, 2009), καθώς και ένα βιβλίο δοκιμίων (Ruin, Essays in Exilic Life υπό έκδοση, 2014). Δοκίμια και ποιήματά της έχουν εκδοθεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα περιοδικά στις ΗΠΑ. Αυτή είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή στα Ελληνικά.  Έχει διδάξει λογοτεχνία και δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, του Εδιμβούργου και του Φράιμπουργκ (Γερμανία). Είναι επίκουρος καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Hellenic American University/HAEC όπου συντονίζει το προπτυχιακό πρόγραμμα στην Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία (BAELL).


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ