Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Ελληνική ποίηση
ISBN: 978-960-9530-33-0
Ημερ. Έκδοσης: 16/07/2012
Σελίδες: 48
Τιμή: 6,96€  
Παραγγελία

[...] Με τη Μαγεία της 'Ανωσης η Ελένη Τζατζιμάκη εμφανίζεται ως μια ώριμη ποιήτρια με διακριτά δικό της εκφραστικό στίγμα, πράγμα όχι σύνηθες σε πρωτοεμφανιζόμενους ποιητές της εποχής μας.
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΓΑΡΑΝΤΟΥΔΗΣ


[...] Η Ελένη Τζατζιμάκη είναι γνήσιο τέκνο της εποχής της και της ηλικίας της. Στέκεται εύπιστη μπροστά στο ενδεχόμενο θαύμα, αλλά την ίδια στιγμή το υποσκάπτει ή το αμφισβητεί. Αισθάνεται τους προειδοποιητικούς τριγμούς του  μέλλοντος, ο σερνάμενος ήχος των απροσδιόριστων φόβων της, ωστόσο, καλύπτεται από το βουητό της φτερωτής αίσθησης του παρόντος. Αφήνεται με εμπιστοσύνη στις σχεδίες του φωτός και της νεότητας, επισκεπτόμενη συχνά τόπους μελλοντικής οδύνης, αλλά μόνο για λίγο, ίσα για να διαισθανθεί το επερχόμενο. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, μπορεί και μεταχειρίζεται τη γλώσσα σαν εύπλαστο υλικό, πρόσφορο για μια ποιητικά δραστική εκτύπωση των ευμετάβολων σκέψεων και των συναισθημάτων της, παγιώνοντας τη μεταβλητότητά τους. Και, το σημαντικότερο, μοιάζει να γνωρίζει και να έχει αποδεχτεί τη μοίρα του ποιητήּ τη μοίρα του ανθρώπου που τάζει τον εαυτό του στην υπηρεσία της χίμαιραςּ που αποφασίζει να είναι «αιώνιος κηπουρός της στίξης», οδηγημένος από τον διακαή πόθο να διεκδικήσει το μερτικό του στη μνήμη του αύριο.
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Η Ελένη Τζατζιμάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1986. Είναι απόφοιτη του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της Σορβόνης, στον τομέα της  Νεοελληνικής Φιλολογίας. Το 2009 κυκλοφόρησε η πρώτη της ποιητική συλλογή, με τίτλο Η Μαγεία της 'Ανωσης, από τις εκδόσεις Μελάνι, η οποία συμπεριλήφθηκε στις υποψηφιότητες για το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα (2010), του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω, καθώς και του Πρώτου Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών (2011). Ακόμη, ποιήματά της συμπεριλήφθηκαν στην ανθολογία νέων ποιητών 30 έως 30, η οποία κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κοινωνία των Δεκάτων, το 2011. Αρθρογραφεί τακτικά σε περιοδικά λογοτεχνικού ενδιαφέροντος, ενώ ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική και το μοντέρνο τραγούδι (δίσκος Κίρκη).

 


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ