Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία
ISBN: 978-960-9530-26-2
Ημερ. Έκδοσης: 29/05/2012
Σελίδες: 170
Τιμή: 10,60€  
Παραγγελία

[...] Ποιος αλλάζει γρηγορότερα, ποιος αλλάζει πρώτος, ο άνθρωπος ή ο τόπος; Αυτή η πόλη [Αμμόχωστος], με ηλικία τεσσάρων αιώνων, είναι μόλις τώρα νέα. Μόλις έχει περάσει το στάδιο μιας ανθηρής εφηβείας, μόλις τώρα ενηλικιώνεται, ισχυρή οικονομικά, προικισμένη γεωγραφικά και γεωφυσικά, ταυτισμένη με το πείσμα, την αποφασιστικότητα και την αλαζονική ανεμελιά των ανθρώπων που την κατοικούν. Περιφρονούν το παρελθόν βλέποντας μονάχα το μέλλον, ενηλικιώνονται κι αυτοί μαζί της χτίζοντας με σταθερότητα πάνω στην άμμο κι όταν έρχονται τα σύννεφα, «δεν περιμένουν την μπόρα, μα τον αέρα που θα φυσήξει και θα τα πάρει μαζί του, για να προβάλει ξανά γαλάζιος ο ουρανός».
      Γιατί η σοφία είναι ένας καρπός που δεν ωριμάζει στην ώρα που πρέπει. [...]


Κύπρος 1973. Ένας χρόνος πριν από την τουρκική εισβολή, που θα ανατρέψει την πορεία της ζωής και θα ματαιώσει τα όνειρα. Οι άνθρωποι ζουν την καθημερινότητά τους ανυποψίαστοι γι' αυτό που τους επιφυλάσσει το μέλλον. 'Αλλοι το γράφουν με τις πράξεις τους, οι οποίες δεν οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένας λαός ακολουθεί τη ροή της ιστορίας και γίνεται πρωταγωνιστής μιας τραγωδίας που όμως δεν θα οδηγήσει στην κάθαρση. Μένει μόνο ο άνεμος της διάψευσης, βαριά κληρονομιά κι ακόμα βαρύτερο κληροδότημα στις επερχόμενες γενιές.
     Μικρές ιστορίες μικρών ανθρώπων, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του συλλογικού δράματος.  


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Η Χρυστάλλα Κουλέρμου γεννήθηκε το 1957 στην Αμμόχωστο της Κύπρου, όπου και έζησε μέχρι την τουρκική εισβολή του 1974. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 1980 υπηρετεί ως εκπαιδευτικός στη Μέση Εκπαίδευση της Κύπρου. Ζει στη Λάρνακα και έχει μια κόρη.
     Εξέδωσε τις συλλογές διηγημάτων Τα βήματα της Αλεξάντρας και άλλα διηγήματα, 1985 (Κρατικό Βραβείο Διηγήματος) και Τα τακούνια που δεν κάνουν τάκα-τάκα, 1987.
    Έχει δημοσιεύσει πεζογραφήματα σε λογοτεχνικά περιοδικά της Κύπρου. Διηγήματά της έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες στην Ελλάδα, την Ολλανδία και την Κύπρο και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, ισπανικά, τούρκικα και ρώσικα.
    Έγραψε επίσης θεατρικά έργα που ανεβάστηκαν στη σκηνή από επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς θιάσους, τηλεοπτικό σενάριο που προβλήθηκε  από την κυπριακή τηλεόραση και στίχους για τρεις δισκογραφικές παραγωγές.
 


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ