Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία
ISBN: 978-960-9530-11-8
Ημερ. Έκδοσης: 10/10/2011
Σελίδες: 134
Τιμή: 10,95€  
Παραγγελία

Η πόλη δεν θέλει συστάσεις . Αρκεί να ελευθερώσεις τα μάτια, να περιπλανηθείς μαζί τους, θα σε τρυπώσουν στα σοκάκια, στους λαβύρινθους της μεγάλης αγοράς, θα σε οδηγήσουν στις πλατείες, θα κατεβούν στα υπόγεια υδραγωγεία, θ' ανταμώσουν την παρόρμηση της ψυχής της κι όλη τη μαγεία των ανθρώπων που διακινείται στους δρόμους της.

Η Λίλη Μιχαηλίδου έχει, όπως τεκμαίρεται, εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις  που επιτρέπουν στους ψυχικούς συγκλονισμούς να εκτυλιχθούν, να διαδραματίσουν τα ποικίλα ψυχικά καθέκαστα που μεταβάλλουν ένα ταξίδι σε αποκάλυψη, του τόπου και του εαυτού. Καθόλου τυχαία: η Λίλη Μιχαηλίδου είναι ποιήτρια, οπότε μπορεί άνετα και χωρίς δισταγμούς να εκδηλώσει εσώτερες καταστάσεις. Και έχει διανύσει μια μεγάλη απόσταση, η οποία προϋποθέτει ένα κοινό έτοιμο να δεχτεί συγκεκριμένα αναγνώσματα. Καλεί τον αναγνώστη να συμβαδίσουν, αλλά με δικούς της όρους. Προχωρεί με τους δικούς της ρυθμούς και με τους δικούς της τρόπους στην κατάδυση μέσα στην ψυχή του τόπου και ο αναγνώστης είναι ελεύθερος  να ακολουθήσει, εφ' όσον θέλει και μπορεί...

ΑΝΙΤΑ ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ

 


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Λίλη Μιχαηλίδου ζει και εργάζεται στη Λευκωσία. Παρακολούθησε  γραμματειακές σπουδές και δημόσιες σχέσεις. Έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές. Η Αλχημεία του Χρόνου (2001), Ανάγλυφα Σχήματα και Δρόμοι...(2003), Ανάμνηση μιας Ανατολής (2004) και Υπαινιγμοί (2008).
Ποιήματα της έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Ιταλικά, Τούρκικα, Γαλλικά, Σουηδικά και Σέρβικα και έχουν συμπεριληφθεί σε ελληνικές και ξένες ανθολογίες.
Οργανώνει ποιητικές συναντήσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό, με τη συμμετοχή ποιητών από όλο τον κόσμο.
 


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ