Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Δοκίμια - Μελέτες
ISBN: 978-960-9530-10-01
Ημερ. Έκδοσης: 12/07/2011
Σελίδες: 104
Τιμή: 9,95€  
Παραγγελία

Η βασική ιδέα πάνω στην οποία εδράζεται το παρόν βιβλίο είναι η αμφισβήτηση της μηχανιστικής δυτικής αντίληψης για την εξέλιξη. Εφ' όσον εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι η εξέλιξη ενός λεξιλογικού τύπου δεν συνεπάγεται την εξαφάνιση αυτού από τον οποίο προήλθε (πρβλ. την συνύπαρξη του «θέλω νά» και του «θά») είναι καθ' όλα δυνατό καί αναμενόμενο η νεοελληνική να διατηρεί πρωτογενείς τύπους, παλαιότερους των αττικών ή και των ομηρικών.
  Ανοίγει, επομένως, ο δρόμος για αναθεώρηση των θεσφάτων που έχουν καθορίσει την εθνική και πολιτισμική μας συνείδηση, και για την ανάδειξη της εξέχουσας σημασίας της γλωσσικής μας κληρονομιάς, γραπτής και προφορικής, στην προώθηση της εθνικής αλλά και πανανθρώπινης αυτοσυνειδησίας.Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Δάλκος Χρίστος γεννήθηκε το 1951 στα Τρόπαια (πρώην Βερβίτσα) Αρκαδίας και ζει στο Αιγάλεω.
  Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών καί εργάζεται από το 1978 στην Μέση Δημόσια Εκπαίδευση. Είναι παντρεμένος καί έχει δύο παιδιά.
  Είναι διδάκτωρ του τμήματος Επικοινωνίας, ΜΜΕ και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου (θέμα διατριβής: «Καλικάντζαροι, Νεράϊδες και Καραγκιόζης, μιά τριλογία των περιπετειών καί των μεταμορφώσεων του εξιλαστηρίου θύματος»).
  Ασχολείται με θέματα γλώσσας, καί πιο ειδικά μέ τήν λεγόμενη «προ»- ελληνική καί τις σχέσεις της με την νέα ελληνική, καθώς καί μέ τήν «ενδοσυγκριτική» διερεύνηση της γλώσσας.
  Έχει συμμετάσχει μέ ανακοινώσεις του σε διάφορα συνέδρια, έχει δημοσιεύσει άρθρα αναφερόμενα σε ζητήματα γλώσσας, λογοτεχνίας και εκπαίδευσης, έχει εκδώσει ποιήματα και διηγήματα, έχει ασχοληθεί με την διδασκαλία της γλώσσας μέσω της μουσικής καί έχει μελοποιήσει αρχαία και νέα ελληνική ποίηση.
 


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ