Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Παγκόσμια Λογοτεχνία
ISBN: 978-960-6781-97-1
Ημερ. Έκδοσης: 08/12/2010
Μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά
Σελίδες: 172
Εικονογράφηση: Ίαν Φάλκονερ
Τιμή: 13,78€  
Παραγγελία

Γνωρίσαμε τον Ντέιβιντ Σεντάρις διαβάζοντας όσα έγραφε για τον εαυτό του, την οικογένειά του, τους φίλους του. Σε αυτό το βιβλίο όμως, παρόλο που οι καταστάσεις θυμίζουν έντονα ιστορίες καθημερινής τρέλας, οι ήρωες δεν είναι άνθρωποι, αλλά ζώα. Αίσωπος; Λα Φοντέν; Γούντι Aλεν; Ίσως λίγο από όλους τους, αλλά κυρίως καθαρόαιμος Σεντάρις, με την χαρακτηριστική, λοξή και καυστική ματιά του. Σε αυτές τις ιστορίες δεν υπάρχει καλός και κακός, κανένα «καθωσπρέπει» ηθικό δίδαγμα. Η εικονογράφηση του Ίαν Φάλκονερ, δημιουργού της πολύ επιτυχημένης σειράς παιδικών βιβλίων Ολίβια, θα κάνει ίσως κάποιους να σκεφτούν πως έχουμε να κάνουμε με ιστορίες για παιδιά. Σε αυτή την περίπτωση, όπως ανέφερε ο ίδιος ο Σεντάρις, πρόκειται σίγουρα για παιδάκια που τα τσούζουν.

Ο Σεντάρις έχει έναν έξυπνο τρόπο να τονίζει την παραδοξότητα και τη νοστιμάδα της καθημερινής ζωής... Δημιουργεί παράξενες,αστείες, σοφές ιστορίες - από αυτές που οι δημοσιογράφοι αποκαλούν "Έι, Μάρθα!" επειδή νιώθεις την ανάγκη να τις μοιραστείς με κάποιον.
Rebecca Wigod, Vancouver Sun

Η ικανότητα του Σεντάρις να συνδυάζει την δηκτικότητα με το χιούμορ τόσο καλά που μοιάζει να μην υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα δύο, κάνει τις ιστορίες του ολοκληρωμένες και αληθινές.
Melissa King, Raleigh News & Observer


Ο Ντέιβιντ Σεντάρις γεννήθηκε το 1957 από Έλληνα πατέρα και Αμερικανίδα μητέρα στην πολιτεία της
Νέας Υόρκης. Θεατρικός συγγραφέας, τακτικός συνεργάτης του περιοδικού The New Yorker και της
εκπομπής του Public Radio International This American Life. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι έξι γλώσσες. Ζει ανάμεσα στο Παρίσι,το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.


Ο Ίαν Φάλκονερ είναι ο συγγραφέας και εικονογράφος της πετυχημένης σειράς παιδικών βιβλίων Olivia.
Έχει εικονογραφήσει επίσης πολλά εξώφυλλα του περιοδικού The New Yorker.
Επίσης,έχει σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια για το New York City Ballet, την Όπερα του Σαν Φρανσίσκο και το Royal Opera.
 


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ