Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ



Κατηγορία: Παγκόσμια Λογοτεχνία
ISBN: 978-960-6781-76-6
Ημερ. Έκδοσης: 20/06/2010
Μετάφραση: Κούλα Καφετζή
Σελίδες: 320
Τιμή: 17,16€  
Παραγγελία

Νεκρός δεν είμαι, αφού εξακολουθώ να σκέφτομαι, αλλά πάλι ούτε και ζωντανός, αφού έχω χάσει όλες τις αισθήσεις. Εντούτοις διατηρώ το συναίσθημα, όλο το φάσμα του ανθρώπινου συναισθήματος.

 O Έγκον Χιαράφτερ, παγκοσμίου φήμης ιδιωτικός αστυνομικός, καλείται από τις Αρχές προκειμένου να εξιχνιάσει ένα ασήμαντο και απλό, κατά τα φαινόμενα, παράπτωμα: τη μυστηριώδη εισβολή δύο εραστών στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών (στο ναό του Απόλλωνα). Αργά τη νύχτα και ερήμην των συστημάτων ασφαλείας, οι δύο εραστές ενώνονται. Κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι και πώς κατόρθωσαν να μην εντοπιστούν. Ο αστυνομικός αποδέχεται την πρόκληση. Τίποτε δεν προμηνύει όσα πρόκειται να συμβούν. Όλα μοιάζουν κανονικά  - όμως δεν είναι. Η πόλη των Δελφών, οι κάτοικοι, οι εκπρόσωποι των Αρχών συνθέτουν ένα σύμπαν απόκοσμα οικείο· σιγά σιγά, έκπληκτος ο Έγκον Χιαράφτερ βουλιάζει σε μία καφκική κινούμενη άμμο: αναζητώντας διάφανα ίχνη και τη λύση σε ένα αίνιγμα που διαρκώς διευρύνεται, συνομιλώντας με πρόσωπα μυστηριώδη, κινούμενος ακατάπαυστα ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό.
Το μυθιστόρημα του Σάντρο ντελ'  Όρκο προσφέρει στον αναγνώστη ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή, από την αθωότητα του πραγματικού προς τον ίλιγγο του αγνώστου. Σταθμοί στο ταξίδι αυτό ο αγώνας του ήρωα να διαλευκάνει την υπόθεση, η «έκρηξη» ενός απρόσμενου έρωτα και η απόλυτη εξουσία του «Ελέγχου», που φτάνει μέχρι την ανθρώπινη βούληση και τα όρια του φυσικού κόσμου. Μία γρήγορη, συγκλονιστική αστυνομική ιστορία ανάμεσα στα αρχαι- οελληνικά ερείπια και τη μυστηριώδη αχλή του δελφικού μαντείου.


Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Sandro Dell' Orco γεννήθηκε στο Κατανζάρο  και ζει στη Ρώμη, όπου εργάζεται στο Κέντρο Βιβλίου του Ιταλικού Υπουργείου Πολιτισμού.
Από τις εκδόσεις Manni κυκλοφορεί το προγενέστερο μυθιστόρημά του I Benefattori το οποίο απέσπασε το Βραβείο Feronia, και το θεατρικό έργο (2009) με τίτλο La dimora unica. Έχει γράψει διηγήματα και λογοτεχνικά δοκίμια  για  περιοδικά και ανθολογίες της Ιταλίας και του Εξωτερικού. Είναι ο εκδότης του διμηνιαίου εντύπου «Βιβλία και περιοδικά της Ιταλίας».

 


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ