Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Ελληνική ποίηση
ISBN: 978-960-6781-72-8
Ημερ. Έκδοσης: 22/01/2010
Σελίδες: 40
Τιμή: 8,12€  
Παραγγελία

Ποιήματα, σημειώσεις και σπαράγματα συνθέτουν την υποβλητικά σκοτεινή γλώσσα του Συμεών Βάλα. Ενός σχεδιάσματος που υποκρίνεται το ποίημα στην ολότητά του ή ενός ποιήματος που επικαλείται τον λόγο στην αποσπασματική εκφορά του.
     'Αλλωστε, το ποίημα είναι πάντα η φωνή του ποιήματος και η φωνή του Συμεών Βάλα είναι ο ίδιος ο Συμεών Βάλας. 'Αρνηση ή πίστη, η φωνή του εν λόγω ποιήματος φέρνει τα βήματα του αναγνώστη μπροστά στο άγνωστο πρόσωπο ενός νέου άντρα. Και τότε, ανεβαίνει μέσα του - σαν δράμα - το παρακάτω ερώτημα: Ποιος είναι, τελικά, ο Συμεών Βάλας;

[Αδύτου μηνός. Νύκτα πρώτη.] Ότι αγρυπνούσα ύπνο ερπετό τον πυρετό οφθαλμό κι'  επάνω μου κρεμότανε σπαθί γυμνό στην αιχμηρή του ακινησία. Κι'  αίφνης ο λόγος κραύγασε στήθος ανάσες στη φωνή μου: «Και αν αίμα· και αν όψη· και αν μένος που υπέφερα άνανθο ξύλο τον τροχό κατά τη δαίμονα φορά του, θυμήσου: Αυτός εκδικεί· Αυτός αξιώνει· Αυτός επιβάλλει μια νέα δυναστεία των παθών· σκυφτή, ασάλευτη μορφή, μέσα στην ύστατη παντοδυναμία της, διατάζει: "Έξω, ο λαός σφαδάζει με γλώσσα ικετήρια την πόλη· αφήστε τον να πεθάνει, αφήστε τον να  πεθάνει"».

[απόσπασμα από το βιβλίο]

 

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

   Ο Μιχάλης Παπαντωνόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Έχει δημοσιεύσει δύο ποιητικά βιβλία: Πλάσματα της νύχτας, 2001 και Δ, 2006. Μετέφρασε έργα των Ρίλκε, Τρακλ, Νοβάλις, Γέητς, Ουάιλντ κ.ά. Έχει εργαστεί ως επιμελητής εκδόσεων, βιβλιοπώλης και κειμενογράφος. Σήμερα ζει και βιοπορίζεται στη Λευκωσία.  
 


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ