Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία
ISBN: 978-960-6781-30-8
Ημερ. Έκδοσης: 12/11/2008
Εκδόση: ΜΕΛΑΝΙ
Σελίδες: 152
Τιμή: 12,17€  
Παραγγελία

ΔΕΚΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ λοιπόν ή, καλύτερα, μία ιστορία με πολλές αφηγήτριες, μία σύνθεση πολυφωνική για τη γυναίκα, τη σύγχρονη, την πολύπλευρη, τη μόνη. Μικρά διηγήματα που προέκυψαν ως σχόλια του λογοτεχνικού διαλόγου ανάμεσα στις τρεις συγγραφείς του βιβλίου, τη Βάνα Κουλουρίδου, την Αγνή Μεταξά και την Αριέττα Μουργινάκη. Στιγμιότυπα από καθημερινότητες που κυλούν παράλληλα, οικείες εικόνες, της ίδιας ζωής, τελικά, που ξετυλίγει παντού και πάντοτε το ίδιο τραγούδι, όσο κι αν αλλάζει η ορχήστρα.

Η ΒΑΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΔΟΥ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από όπου έφυγε μικρή με τα γνωστά γεγονότα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, εργάζεται στον Τραπεζικό χώρο και παρακολουθεί μαθήματα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Η ΑΡΙΕΤΤΑ ΜΟΥΡΓΙΝΑΚΗ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα σε ηλικία 5 ετών. Σπούδασε Κινηματογράφο και Ψυχολογία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2005 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο, ένα αφήγημα με τον τίτλο, Τα μάτια σου είναι δύσπιστα, από τις εκδόσεις Δωδώνη.

Η ΑΓΝΗ ΜΕΤΑΞΑ-ΓΡΥΠΑΡΗ σπούδασε Ελληνική και Γαλλική φιλολογία και εργάστηκε ως καθηγήτρια στη μέση εκπαίδευση. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Ζει με την οικογένεια της στην 'Ανοιξη Αττικής.
 


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ