Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία
ISBN: 978-960-6781-14-8
Ημερ. Έκδοσης: 17/07/2008
Σελίδες: 317
Τιμή: 17,25€  
Παραγγελία

Τα κείμενα  αυτά είναι καταγραφές, δοκίμια και προσωπικές καταθέσεις με έντονο τον  στυλιστικό χαρακτήρα. Απέναντι στον συγγραφέα βρίσκεται η καθημερινότητα και η τέχνη, η ιστορία και το σήμερα, ο πραγματικός και ο πλασματικός κόσμος. Τίποτε το αυτονόητο όμως δεν παρασύρει τον συγγραφέα, ακόμη κι αν μιλά για πράγματα που βρίσκονται δίπλα μας. Το βλέμμα είναι πλάγιο και ανορθόδοξο. Όλα φαίνεται να διαθλώνται και να δημιουργούν ένα αυθεντικό και αναγνωρίσιμο κλίμα. «Οι σελίδες αυτές είναι έργο ενός φιλάργυρου του βιώματος» είχε επισημάνει ο Μάριος Μαρκίδης. «Και ο φιλάργυρος αυτός, έχει ταυτόχρονα την επιτηδειότητα των ποιητών, να συνδυάζει απροσδόκητα τις παρατηρήσεις διαφορετικών τόπων και χρόνων, να μεταφράζει τον έναν τόπο στον άλλο (χάρισμα του ταξιδιώτη Ουράνη) και τον ένα χρόνο στον άλλο (χάρισμα της παράδοσης του Σεφέρη). Εάν σταθείς απέναντι στο βιβλίο με διάθεση αμφισβήτησης -και πολύ περισσότερο εριστικά- θα το χάσεις, όπως χάνει το ανέκδοτο εκείνος που ρωτάει: ''Τι εννοεί'';».
Η λατρεία της φόρμας, η μαγεία του παρελθόντος, η ποιητική μεγέθυνση της λεπτομέρειας, η μουσική και ο ρυθμός, είναι αρετές που βρίσκει ο απαιτητικός αναγνώστης σε όλα τα κείμενα του συγγραφέα.


Ο Κώστας Μαυρουδής γεννήθηκε στην Τήνο το 1948. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα. Πρωτοδημοσίευσε ποιήματα το 1968. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές Λόγοι δύο (1973), Ποίηση (Τραμ 1978), Το δάνειο του χρόνου (Κέδρος 1989), Επίσκεψη σε γέροντα με άνοια (Κέδρος 2001). Εκτός της ποιήσεως έχει γράψει πεζόμορφα βιβλία ποιητικού κλίματος, με πυκνά και σύντομα κείμενα που θυμίζουν ημερολόγιο και αφοριστικό στοχασμό ή περιγραφές ταξιδιωτικών εντυπώσεων Αυτά είναι: Με εισιτήριο επιστροφής (Εστία 1983, Β΄ εκδ. Πλέθρον 1999), Οι κουρτίνες του Γκαριμπάλντι (Νεφέλη 2000), Στενογραφία (Κέδρος 2006), Η ζωή με εχθρούς (Α΄ εκδ. Δελφίνι 1998). Από το 1978, ο Κώστας Μαυρουδής εκδίδει και διευθύνει το λογοτεχνικό περιοδικό Το Δέντρο.


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ