Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Παγκόσμια Λογοτεχνία
ISBN: 978-960-6781-24-7
Ημερ. Έκδοσης: 10/07/2008
Μετάφραση: Δημήτρης Νόλλας & Ηρώ Μακρή
Σελίδες: 136
Τιμή: 10,60€  
ΠαραγγελίαΠροσδόκιμο όριο ζωής

«Από καθαρά στατιστική άποψη», είπε ο Κοσλόβσκι,
«ως άνθρωπος που δεν καπνίζω θα μπορούσα να καπνίσω εφτά χρόνια περισσότερο από έναν καπνιστή».
Έκτακτα μέτρα

Απαγορεύεται από τούδε και στο εξής να γράφονται οποιαδήποτε βιβλία, να τυπώνονται ή να εκδίδονται, προτού διαβαστεί μέχρι τελευταίας σελίδας το ήδη υπάρχον διαθέσιμο στοκ.
[...] Ο Μίχαελ 'Αουγκουστιν που γράφει κάτι πολύ έξυπνα κείμενα, τόσο έξυπνα που, ενώ, σε πρώτη ανάγνωση, μοιάζουν απλά καλαμπούρια, όταν τα ξαναδιαβάζεις, ανακαλύπτεις ότι κάποια απ' αυτά (αρκετά, θα έλεγα) είναι ποιήματα, πραγματικά ποιήματα.
Γυρίζουν τη ζωή τα μέσα έξω, σαν σακάκι, δείχνουν τη φόδρα της σ' όλη τη γελοιότητά της, σ' όλο το μεγαλείο της, σ' όλη τη ματαιότητά της. Προς επίτευξιν αυτού του σκοπού, χρησιμοποιούνται, κατά κόρον, το παράλογο, το υπονοούμενο, η ειρωνεία, ο σαρκασμός (συνδυασμένος μ' έναν υποβόσκοντα λυρισμό, μοντέρνο όμως και στεγνό κι όχι ρομαντικό) και η ανατροπή.
Αν όλ' αυτά δεν συνιστούν ποίηση, τότε τι; Α, και ξέχασα να αναφερθώ στην ελλειπτικότητα και την πυκνότητα του λόγου, άλλα δυο απαραίτητα ποιητικά στοιχεία.

                                                                                                                                                 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ  ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Α. ΧΙΟΝΗ
Ο Μίχαελ 'Αουγκουστιν γεννήθηκε το 1953 στην πόλη Λύμπεκ της Γερμανίας και σπούδασε στα πανεπιστήμια του Δουβλίνου και του Κιέλου. Ζει στη Βρέμη με τη σύζυγό του, Ινδή συγγραφέα Σουγιάτα Μπατ, και την κόρη τους Τζένη. Γράφει για εφημερίδες και περιοδικά και εργάζεται στο ραδιόφωνο. Γράφει ποίηση, θεατρικά και μικρά πεζά. Έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, τα πολωνικά, τα ισπανικά και τα ιταλικά.
Του έχουν απονεμηθεί τα βραβεία Friedrich-Hebbel και Kurt-Magnus.
 


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ