Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία
ISBN: 978-960-6781-19-3
Ημερ. Έκδοσης: 21/04/2008
Σελίδες: 408
Τιμή: 18,26€  
Παραγγελία

Μέχρι να συναντήσει τον άγνωστο μυστηριώδη άντρα που έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή της η Κατερίνα πίστευε ότι κανείς, ποτέ, δε θα στρεφόταν εναντίον της. Γελάστηκε. Μπήκε στο στόχαστρο, στο μάτι του κυκλώνα. Είχε ένα πιστόλι στα πλευρά, κι ύστερα, στην Ασφάλεια, γυμνή, πέρασε δύσκολες ώρες. Ενδίδοντας σ' έναν παράξενο αδιέξοδο έρωτα έμεινε εκτεθειμένη στον κίνδυνο του δημόσιου λιθοβολισμού. Ο Αγαμέμνονας που ανέλαβε να γράψει το τέλος της τραγωδίας της, κατάφερε να θεοποιήσει την Κατερίνα και παράλληλα να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της δικής του τραγωδίας. Η κάθαρση ήρθε από ένα κουτί πίτσας.
Μέσα απ' τις ιδεολογικές τους συγκρούσεις, οι ήρωες του βιβλίου συνειδητοποιούν ότι εκείνο που διασώζει τη ζωή μας είναι η καλοσύνη των άλλων. Ο αναγνώστης συλλέγει στοιχεία ώστε να μπορεί να βγάλει την ετυμηγορία του στο τέλος, να δικαιώσει ή να καταδικάσει, αλλά κυρίως να συμπονέσει.


Ο Γιώργος Καρτέρης γεννήθηκε στην Ερεσό Μυτιλήνης και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Μαθηματικά. Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές: Ήρθε και τ' άλλο καλοκαίρι (Αθήνα 1976), Αγαλμάτων μεσιτείες ( Ίκαρος 1981), Επιθέματα (Περί τεχνών 1998). Μετά το πρώτο του μυθιστόρημα Υπό σκιάν (Εστία 1992) κυκλοφόρησαν δυο συλλογές διηγημάτων, Σημείο αφής (Περί τεχνών 1994), Στον αστερισμό του Κυνός (Αμητός 1999), και τα μυθιστορήματα 'Ενας Παντελής και μισός (Εστία 1996), Κάτσε καλά (Εστία 2000), 'Ερωτες στην άκρη (Εστία 2003). Έχει δημοσιεύσει δοκίμια, ποιήματα και διηγήματα σε περιοδικά και εφημερίδες. Ο μονόλογός του Στο τέρμα απέσπασε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και ανέβηκε από τη "Νέα σκηνή" του θεάτρου το Δεκέμβριο του 2004 με πρωταγωνιστή τον Τάκη Βαμβακίδη. Το πρώτο του βιβλίο Ήρθε και τ' άλλο καλοκαίρι τιμήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ζει στις Σέρρες και εργάζεται ως καθηγητής.


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ