Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Σύγχρ. Προβληματ.
ISBN: 978-960-8309-91-3
Ημερ. Έκδοσης: 05/03/2008
Μετάφραση: ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ
Σελίδες: 288
Τιμή: 16,74€  
Παραγγελία

Το βιβλίο Όλοι οι πόλεμοι πρέπει να τελειώνουν, στο οποίο αναφέρεται και ο Κόλιν Πάουελ στην αυτοβιογραφία του με εγκωμιαστικά σχόλια, χαρακτηρίζοντάς το ως το βιβλίο που επηρέασε τη συλλογιστική του σχετικά με τον τρόπο που θα τελείωνε τον πρώτο Πόλεμο του Κόλπου, αναφέρεται με αναλυτικό τρόπο στα πολυπληθή και σημαντικά εμπόδια που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς στην προσπάθειά του να τερματίσει έναν πόλεμο. Αναφέρεται σε μία δηλαδή έκφανση της πολεμικής στρατηγικής που σε πολλές περιπτώσεις και με δραματικό τρόπο αγνοείται συστηματικά. Το συγκεκριμένο βιβλίο εξετάζει τις δύσκολες και πολλές φορές οδυνηρές διαδικασίες μέσω των οποίων ο πόλεμος στη σύγχρονη εποχή τερματίζεται και τι μπορεί να σημαίνουν οι διαδικασίες αυτές για το μέλλον.
Ο Ικλέ παραθέτει ποικιλία ιστορικών παραδειγμάτων του εικοστού αιώνα και περνά από το μικροσκόπιο συγκεκριμένες στρατηγικές οι οποίες με αποτελεσματικό τρόπο "έφεραν την ειρήνη", συμπεριλαμβανομένων και Συμμαχικών πολιτικών σε σχέση με τη Γερμανία και την Ιαπωνία στο τέλος του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου. Στον νέο πρόλογο που προηγείται του κλασικού έργου του, ο Ικλέ εξηγεί πως οι πολιτικές αποφάσεις και η πολεμική στρατηγική και τακτική των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ -η έμφαση στην τιμωρία των ιρακινών ηγετών, το γεγονός ότι δεν επιζήτησαν επίσημη παράδοση και η αποτυχία επιβολής νόμου και τάξης- έχουν καθυστερήσει, και στην ουσία έχουν θέσει σε κίνδυνο, την προσπάθεια αποτελεσματικού τερματισμού των εχθροπραξιών.

Γεμάτο αποκαλύψεις, εγείρει ερωτήματα και κατάπληξη σχετικά με την τυφλότητα στρατηγών και πολιτικών οι οποίοι στο παρελθόν βύθισαν τα κράτη τους στη δίνη του πολέμου χωρίς ποτέ να λογαριάσουν το αποτέλεσμα.
Chicago Tribune

Ένα βιβλίο σαν αυτό αποτελεί σημαντική συνεισφορά στην καλύτερη λειτουργία του διεθνούς συστήματος, καθώς αυξάνει τις πιθανότητες για ειρήνη, περιορίζοντας παράλληλα την πιθανότητα για πολέμους.
Political Science Quarterly


Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός Φρεντ Τσαρλς Ικλέ είναι μέλος του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (Center for Strategic and International Studies). Πριν γίνει μέλος του CSIS το 1988, ο Ικλέ διατέλεσε υφυπουργός άμυνας στην κυβέρνηση Ρήγκαν. Έχει συγγράψει και το δοκίμιο Τρόποι διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε κράτη (How nations negotiate).


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ