Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Ελληνική ποίηση
ISBN: 978-960-8309-99-9
Ημερ. Έκδοσης: 25/10/2007
Σελίδες: 90
Τιμή: 8,62€  
Παραγγελία

Το βιβλίο Ζωή εκτός ωραρίου του Γιάννη Πάσχου είναι μια ποιητική σύνθεση γεμάτη ανατροπές, καθώς μεταπηδά από τον ρεαλιστικό λόγο στον φανταστικό και από τον ρομαντισμό στην κυνικότητα. Η πρώτη ανάγνωση οδηγεί τον αναγνώστη σε ενσυναίσθηση και δίνει την απλότητα της γραφής υποκρύπτοντας, για τις επόμενες αναγνώσεις, την ερμητικότητα και την ιδιοτυπία των κρυφών νοημάτων, τόσο των ποιητικών κειμένων όσο και των αφηγημάτων.  Ο Γιάννης Πάσχος μ' αυτές τις μικρές ποιητικές ιστορίες δημιουργεί τις προϋποθέσεις για "μία σχέση" ξεχωριστά με τον κάθε αναγνώστη, προσπαθώντας να προξενήσει ρωγμές στον ποιητικό λόγο που πολλές φορές σήμερα χαρακτηρίζεται από μιαν άκρα μοναξιά. Έτσι, πότε περιδιαβαίνοντας στον έρωτα (βιωμένο είτε ως imago είτε ως υποπίπτοντα στην πραγματικότητα), πότε στους ανθρώπινους φόβους, πότε στα πνευματικά αδιέξοδα, πότε στην αμείλικτη καθημερινότητα, πότε στην επιθυμία και το όνειρο, προσπαθεί να επαναδραστηριοποιήσει τη μνήμη με τελικό στόχο την νοηματοδότηση της ύπαρξης.

Ο Γιάννης Πάσχος γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1954.
Σπούδασε βιολογία και ειδικεύτηκε στην μοριακή βιολογία και την γενετική των υδρόβιων οργανισμών. Είναι καθηγητής ιχθυολογίας. Το επιστημονικό του έργο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και περιλαμβάνει πολλά επιστημονικά συγγράμματα και άρθρα.
Το λογοτεχνικό του έργο αρχίζει όψιμα και περιλαμβάνει διηγήματα και ποιητικά κείμενα. Τον Ιανουάριο του 2005 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό Οδός Πανός το ποιητικό του έργο Ο Χριστός παρακαλάει το σώμα του να κατέβει από τον σταυρό, ενώ τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Lila Teman (εκδόσεις Οδός Πανός).


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ