Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Παγκόσμια Λογοτεχνία
ISBN: 978-960-8309-93-7
Ημερ. Έκδοσης: 23/07/2007
Μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά
Σελίδες: 526
Τιμή: 21,20€  
Παραγγελία

Έπειτα από μια αποτυχημένη επιχείρηση του FBI εναντίον της παραστρατιωτικής οργάνωσης Υπερασπιστές του Γουαϊόμινγκ, ο χαρισματικός profiler Τζέικ Ντόνοβαν, αν και δεν έχει διαπράξει κανένα λάθος, γίνεται αποδιοπομπαίος τράγος και υποχρεώνεται σε αναγκαστική συνταξιοδότηση. Ωστόσο λίγες μέρες αργότερα ο διευθυντής του FBI βρίσκεται νεκρός και ενώ όλα δείχνουν ότι αυτοκτόνησε εξαιτίας εκβιασμού που είχε υποστεί, κάτι δεν κολλάει...
Με τη βοήθεια μιας ομάδας από Σπασμένα Φτερά - πράκτορες που δεν ανήκουν πια στο  FBI - και τη χρηματοδότηση μιας μυστηριώδους πλούσιας χήρας, ο Ντόνοβαν που έχει βάσιμες υποψίες ότι πρόκειται για δολοφονία, αναλαμβάνει να διερευνήσει την υπόθεση. Για να τα καταφέρει όμως πρέπει πρώτα να ανακαλύψει ποιος τράβηξε τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, ποια είναι η άγνωστη ξανθιά που εμφανίζεται σε ερωτικές περιπτύξεις με τον διευθυντή, ποιος κρύβεται πίσω από το όνομα Τζέι Πι Ναπόλεον, ποιοι είναι οι αληθινοί του φίλοι και ποιοι οι προδότες...

Ο ειδικός πράκτορας Τζον Ντάγκλας υπήρξε πρωτοπόρος της τέχνης του ψυχολογικού προφίλ των εγκληματιών και ένας ζωντανός θρύλος του FBI. Τον αποκαλούν «Σύγχρονο Σέρλοκ Χολμς» που καταφέρνει να διαβάσει το μυαλό των δολοφόνων. Χρησιμοποιώντας την πείρα είκοσι πέντε χρόνων μας παραδίδει ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή έναν πραγματικό πράκτορα του FBI, έξυπνο, ταλαντούχο αλλά και ευαίσθητο.

Ο Ντάγκλας γνωρίζει αυτό που γνωρίζουν όλοι οι μεγάλοι συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων. Ότι δεν αρκεί ένα ενδιαφέρον έγκλημα, χρειάζεται και ένας εξίσου ενδιαφέρων ντετέκτιβ. Από αυτή την άποψη ο Ντάγκλας σίγουρα ταιριάζει στο προφίλ.
USA Today

Ο Ντάγκλας και ο Όλσεϊκερ οδηγούν τον αναγνώστη σε μια ψυχολογική μονομαχία ανάμεσα στον καλύτερο profiler και έναν αδίστακτο, μεγαλοφυή εγληματία.
New York Times

Ο Τζον Ντάγκλας είναι ένας ευφυέστατος άνθρωπος... Γνωρίζει τους σίριαλ κίλερς καλύτερα από οποιονδήποτε.
Τζόναθαν Ντέμι
σκηνοθέτης της Σιωπής των Αμνών


Ειδικός πράκτορας και επικεφαλής της Βοηθητικής Μονάδας Έρευνας του FBI, ο Τζον Ντάγκλας επί εικοσιπέντε χρόνια έγινε μυθικό πρόσωπο στην κοινότητα δίωξης του εγκλήματος για την πρωτοποριακή μέθοδο του να φτάνει στα ίχνη των δολοφόνων, συνδυάζοντας την ψυχολογία, την ενδελεχή παρατήρηση, τη μακρά εμπειρία και το κυνηγετικό ένστικτό του. Χρησιμοποιώντας τη μοναδική ικανότητά του να διεισδύει κυριολεκτικά στο μυαλό των άλλων, ο Ντάγκλας μελετά κάθε σκηνή του εγκλήματος, ξαναζεί νοερά τις πράξεις του δολοφόνου αλλά και του αθώου θύματος. Έτσι δημιουργεί το προφίλ τους, περιγράφει τα χαρακτηριστικά και τις συνήθειές τους και προβλέπει τις επόμενες κινήσεις τους! Η αυτοβιογραφία του MINDHUNTER (Στο μυαλό των Σίριαλ-Κίλερς, εκδ. Μελάνι 2004) έγινε το Νο 1 Μπεστ Σέλερ σ' όλο τον κόσμο.

Ο Μαρκ Όλσεϊκερ είναι μυθιστοριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός και βοήθησε τον Τζον Ντάγκλας στη συγγραφή αυτού και άλλων βιβλίων. Ζει και εργάζεται στην Ουάσινγκτον.
 


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ