Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία
ISBN: 960-8309-69-7
Ημερ. Έκδοσης: 15/09/2006
Σελίδες: 192
Τιμή: 12,72€  
Παραγγελία

...Τα βράδια που φοβάται, νιώθει πως βγάζει κάτι λεπτές ρίζες στις πατούσες και φύλλα στα νύχια των χεριών. Τίποτα δεν είναι αλήθεια, αλλά τη βοηθάει να αναμετριέται με την απόσταση από τη γη ώς τον ουρανό. Την κάνει να ονειρεύεται ότι κολυμπάει στο όνομά της, πως το κεφάλι της έχει καμινάδες και μικρούς στρογγυλούς φεγγίτες και ότι τις νύχτες γλιστράει σε πλεούμενα που  οδηγούν πανύψηλοι βάτραχοι. Όμως παραμένει το παιδί που το μόνο του παιχνίδι είναι οι λέξεις και έμαθε από νωρίς την τέχνη της επινόησης για να αντέχει τις νύχτες...
Η 'Αμστερνταμ, το παιδί ή το τελώνιο του σπιτιού αλλά και του βιβλίου, επινοεί πρόσωπα και καταστάσεις που της επιτρέπουν να περνάει από το ορατό στο αόρατο, στην προσπάθειά της να καταλάβει τον κόσμο των μεγάλων. Παίζει με το χρόνο και αναρωτιέται για τη ζωή πριν και μετά. Θέλει μια θάλασσα αποκλειστικά δική της και φρούτα που μιλάνε. Κουβεντιάζει με τα παιχνίδια, αλλά και με πλάσματα της φαντασίας της. 
Ένα βιβλίο για όσους νομίζουν ότι μεγάλωσαν, για όσους είναι ακόμα παιδιά, αλλά και για εκείνους που δεν θα ήθελαν να ξαναγυρίσουν πίσω.

Η Αγγελική Στρατηγοπούλου γεννήθηκε το 1948 στον Πειραιά. Έχει ένα παιδί. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως Υπεύθυνη Ανάπτυξης στη Στοά του Βιβλίου.
Το βιβλίο Δεν θα ξαναρωτήσω τον μπαμπά είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ