Καλωσορίσατε ,

guest
Login

Κατηγορίες

Εγγραφή Μέλους

Αναζήτηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣΚατηγορία: Δοκίμια - Μελέτες
ISBN: 960-8309-64-6
Ημερ. Έκδοσης: 31/05/2006
Σελίδες: 384
Τιμή: 20,29€  
Παραγγελία

Στο βιβλίο αυτό ο καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου, Θεοδόσης Πυλαρινός, συγκεντρώνει και αποτιμά τα κριτικά κείμενα που γράφτηκαν για την ποίηση του Μανόλη Πρατικάκη. Πέρα από την καταχώρηση της πλειονότητας των κειμένων που κατά καιρούς και σε διάστημα 35 ετών έχουν γραφτεί για τον βραβευμένο ποιητή  (σελ. 89-384), η αποτίμηση γίνεται σε εκτενή εισαγωγή 85 σελίδων.
Συγκεκριμένα, εξετάζεται η πρόσληψη και οι αντιδράσεις της κριτικής όχι μόνο ανά εκδιδόμενη συλλογή, αλλά σε αναδρομικές περιπτώσεις ή σε επανόδους της κριτικής σε παλιότερες συλλογές με την ευκαιρία της κρίσης της πιο πρόσφατης.
Διαφαίνονται οι προορατικές απόψεις, οι επικαιρικές αντιμετωπίσεις, το είδος της κριτικής ανάλογα με τη σκευή και τους στόχους του κριτικού (ομότεχνου, πανεπιστημιακού, δημοσιογράφου, κ.λ.π.) ή με το κοινό στο οποίο απευθύνεται ή με το έντυπο όπου αυτή δημοσιεύτηκε. Ακόμη, εξάγονται συμπεράσματα για την πορεία του ποιητή καθαυτή σε μεγάλη διάρκεια χρόνου και στην εξελικτική πορεία της.
Έτσι το βιβλίο αυτό δεν ενδιαφέρει μόνο τους ειδικούς ή τη συντεχνία αλλά αποτελεί αναγνωστικό βοήθημα της ποίησης του Πρατικάκη εν γένει, εφόσον διεισδύει στις θεματικές, τη γλώσσα, το λυρισμό, την ποιητική του.


 

 

 
Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
© 2005 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ